Acte de infiintare/modificare pentru societati comerciale, asociatii si fundatii

ACTE NECESARE pentru autentificarea actelor de infiintare a societatilor comerciale:

  • dovada privind disponibilitatea si rezervarea denumirii firmei – eliberata de Oficiul Registrului Comertului unde urmeaza sa fie inmatriculata societatea
  • actele de identitate ale asociatilor
  • datele de identificare ale administratorului societatii
  • documente specifice in functie de fiecare caz in parte

In vederea infiintarii unei societati comerciale puteti solicita si autentificarea altor documente necesare la inmatricularea societatii: declaratii privind indeplinirea conditiilor pentru detinerea si exercitarea calitatii de asociat/administrator, declaratii privind specimenul de semnatura al administratorului, declaratii pentru asociatii nerezidenti in Romanaia privind cazierul judiciar si debitele fiscale, contracte de comodat sau inchiriere pentru sediul/punctele de lucru ale societatii, etc.

ACTE NECESARE pentru autentificarea actelor de infiintare a asociatiilor si fundatiilor:

  • dovada eliberata de Ministerul Justitiei privind  disponibilitatea denumirii
  • actele de identitate ale fondatorilor
  • documente specifice in functie de fiecare caz in parte

COSTUL actelor de infiintare/modificare a societatilor comerciale, a asociatiilor si fundatiilor:

Onorariul notarial – se stabileste pe baza dispozitiilor OMJ nr. 46/C/06.01.2011 in functie de valoarea capitalului social/valoarea cu care se majoreaza sau se reduce capitalul social, respectiv in functie de complexitatea actelor, insa nu mai putin de 496 lei (TVA inclus)

Actele modificatoare ale societatilor comerciale, asociatiilor si fundatiilor au la baza hotararea organului reprezentativ al societatii, asociatiei/fundatiei, fiind necesare in plus actul de identitate al persoanei/persoanelor imputernicite sa reprezinte persoana juridica, certificat constatator si certificat de inregistrare de la Registrul Comertului pt. societatile comerciale, precum si documente specifice in functie de situatia concreta.

Distribuie această informație...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
trei − 1 =