Certificarea unor fapte

Conform dispozitiilor Legii nr. 36/1995 privind notarii publici si activitatea notariala (ART. 91 si ART.92) notarul public poate certifica următoarele fapte pe care le constată personal:

a) faptul că o persoană se află în viată;
b) faptul că o persoană se află intr-un anumit loc;
c) faptul că persoana din fotografie este aceeasi cu persoana care cere certificarea;
d) faptul că o persoană, ca urmare a unei somatii sau notificări, s-a prezentat sau nu intr-o anumită zi si la o anumită oră la sediul biroului notarial si declaratia acesteia.

În incheiere se va mentiona si ora constatării, precum si fapta care se certifică.

Notarul public certifică, la cerere, procesele-verbale si hotărârile adunărilor generale ale actionarilor sau asociatilor societătilor comerciale, printr-o incheiere in care se vor mentiona data si locul adunării, faptul semnării procesului-verbal sau a hotărârii de către preedintele adunării generale sau de către toti participantii.

La cererea presedintelui sau a unei părti dintre participantii la adunarea generală, notarul public poate stabili identitatea participantilor.

Costul certificarii se stabileste pe baza dispozitiilor OMJ nr. 46/C/06.01.2011, in functie de  situatia concreta, fiind necesar sa ne contactati in acest sens.

Actele necesare pentru certificarea unor fapte se stabilesc in functie de fapta care se certifica. Este necesar in toate situatiile actul de identitate al partii.

Distribuie această informație...Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedIn
noua − 2 =